POLICIJSKA PRIJAVA

Predsjednik srbijanskog parlameta traži istragu protiv Čanka

23.09.2012 u 19:44

Bionic
Reading

Jedan Novosađanin prijavio je u nedjelju policiji da su ga ispred lokalnog restorana pretukli čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i zastupnik u parlamentu Srbije Nenad Čanak i njegov tjelohranitelj, objavili su u nedjelju mediji u Beogradu

Čanak kategorički odbacuje optužbu Pavla Lešanovića (47), izražavajući spremnost da odgovara i pred sudom, a predsjednik Narodne skupštine Srbije Nebojša Stefanović inzistira da policija i pravosuđe što prije priopće činjenice o incidentu, prenio je Kurir.

Prema navodima Blica, u policijskoj upravi Novog Sada potvrđuju da su zaprimili prijavu Lešanovića i započeli istragu kojom će utvrditi okolnosti ovog događaja, ali da je incident prijavljen kasno tako da patrola policija koja je došla na očevid nije nikog zatekla na mjestu navodnog incidenta.

“Ovo je potpuno skandalozan događaj! Raspitao sam se kod nadležnih organa kao predsjednik Skupštine i obaviješten sam da je istraga u tijeku, a da je Nenad Čanak i više nego aktivno sudjelovao u tome”, rekao je Stefanović.

“Inzistirao sam da nadležni organi što prije javnosti predoče sve činjenice”, dodao je Stefanović, član Srpske napredne stranke.

Prema neslužbenim informacijama, Lešanović je izjavio da su ga Čanak i njegov tjelohranitelj napali na parkingu ispred kavane “Tako je suđeno”.

Kako je na svom portalu objavio Kurir, oni su prije toga sjedili za istim stolom s vlasnikom kavane i zajedničkim prijateljem Danilom Dačom Ikodinovićem, nekadašnjim prvotimcem vaterpolske reprezentacije Srbije.

Čanak je izjavio Kuriru da su tvrdnje Lešanovića nutemeljene i odbacio optužbe da ga je fizički napao.

“Kao što je poznato, nemam ni osiguranje, ni tjelohranitelje. S jednim gospodinom sam imao neku raspravu za stolom. Odvezao sam rođake i vratio se da o tome razgovaram s Ikodinovićem. Sreo sam tog čovjeka u vozilu s vozačem. Izašao sam iz kola, a onda je izašao i on, vidno alkoholiziran. Pokušao sam razgovarati s njim, ali je to bilo nemoguće, a pritom je i pao. Okrenuo sam se i otišao jer je dalja rasprava bila bespredmentna”, rekao je Čanak.

“Ako postoji sumnja u moje riječi, neka me slobodno tuži, pa ćemo se objasniti na sudu. Ne znam ni tko je ni odakle je, niti bi mi palo na pamet da vičem takve stvari, kao što se izmišlja”, izjavio je Čanak, niječući da se pogrdnim riječima obraćao Lešanoviću.