Svijet ZA 'POVOLJNIJI ZAPISNIK'

Dvoje carinskih inspektora otpušteno zbog traženja mita

Dvoje inspektora Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine (UNO) otpušteni su nakon što je dokazano kako su pokušali iznuditi mito od od jedog poreznog obveznika, potvrdio je u nedjelju glasnogovornik UNO Ratko Kovačević

On je novinarima u Banja Luci, gdje je sjedište uprave, kazao kako su otpušteni inspektori Nehra Joldić i Mevludin Đerzić koji su radili u područnom središtu UNO u Tuzli.

Neimenovani porezni obveznik izvjestio je UNO kako su to dvoje tijekom nadzora poslovanja njegove tvrtke tražili 3.000 konvertibilnih maraka (1.500 eura) i prijenosno računalo kako bi sastavili "povoljniji zapisnik".

Dvoje inspektora uhićeni su u ožujku tijekom primopredaje novca i protiv njih je podignuta kaznena prijava, no neovisno o tome tijekom disciplinskog postupka u samoj upravi doneseno je rješenje o izvanrednom otkazu.

Kovačević je istaknuo da su u UNO-u, koja ima 2.500 namještenika, odlučni obračunati sa svim oblicima korupcije. Podsjetio kako je stoga do sada iz službe otpušteno 10 zaposlenih, dvoje službenika kažnjeno je premještanjem na drugo radno mjesto a izrečeno je i 36 novčanih kazni
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još