KAO U FILMU

Uhićen lažni pilot koji je letio diljem Europe

23.09.2012 u 14:25

Bionic
Reading

Talijanska policija privela je po slijetanju na torinski aerodrom muškarca u odori pilota zrakoplova koji se, kao treći pilot, vozio u pilotskoj kabini s krivotvorenim identifikacijskim dokumentima na relaciji Muenchen-Torino, objavile su agencije, pozivajući se na policijsku informaciju objavljenu u subotu

Policija je objavila da već dugo prati sumnjivca, koji je, kako im je dojavljeno, krivotvorio identitet te s krivotvorenim dokumentima Air Dolomita, trenutačno u vlasništvu njemačke Lufthanse, već dulje vrijeme leti u kokpitu kao treći pilot na letovima po Europi. Uhićen je u kafiću zračne luke Torino, gdje je mirno ispijao kavu. Na krivotvorenim dokumentima stoji da je pilot Lufhtanse te da se zove Andrea Sirlo. Policija pokušava otkriti je li muškarac na isti način letio i na drugim destinacijama.

Zasad još nije poznat motiv ovakvog mladićeva ponašanja, a policija mu je u trag ušla prije nekoliko mjeseci preko Facebook profila, na kojemu se predstavio kao pilot Lufthanse te postavio svoje fotografije u pilotskoj odori kako pozira ispred zrakoplova. U istinitost navedenih informacija su, među ostalim, posumnjali zato što je 32-godišnji muškarac premlad da bi bio kapetan na putničkim letovima.

Iz Lufthanse nisu željeli ništa komentirati, uz objašnjenje da je riječ o policijskoj istrazi. Kod mladića su pronađeni krivotvoreni dokumenti, krivotvorene identifikacijske kartice te dozvola za parkiranje automobila kakvu posjeduje osoblje zračnih luka.

Slučaj neodovoljivo podsjeća na film 'Uhvati me ako možeš' iz 2002. u kojoj je glavnu ulogu (Franka Abagnalea) igrao Leonardo DiCaprio. Naime, Abagnale je šezdesetih godina preletio više od 1.600,000 kilometara, predstavljajući se kao laži pilot Pan Americana.