Svijet RAT KARIKATURAMA

I njemački Titanic ušao rat s radikalnim islamizmom

Njemački satirički mjesečnik Titanic odlučio doliti ulja na vatru u polemici o protuislamskom filmu i karikaturama proroka Muhameda najavivši u broju od listopada fotomontažu Bettine Wulff koju grli muslimanski borac

Budući da je američki protuislamski film 'Nedužnost muslimana' u posljednjih desetak dana izazvao nasilne prosvjede u brojnim muslimanskim zemljama, francuski satirički tjednik Charlie Hebdo objavio je u srijedu karikature proroka Muhameda. Objavljivanje tih karikatura francuski tjednik opravdao je slobodom izražavanja, ali taj su potez kritizirali politički čelnici diljem svijeta ocijenivši ga nepotrebnom provokacijom.

Na naslovnici Titanica za listopad bit će fotomontaža Bettine Wulff, supruge bivšeg njemačkog predsjednika koju grli muslimanski borac s turbanom na glavi i nožem u ruci uz parodijski naslov 'Zapad se buni, Bettina Wulff snima film o Muhamedu'.

Taj broj časopisa, koji izlazi u 100.000 primjeraka mjesečno, pojavit će se 28. rujna u prodaji.

Glavni urednik Leo Fischer je u razgovoru za online tjednik Der Spiegel rekao da je 'Muhamed sada u svim ustima'.

Bettina Wulff, očito zadovoljna zbog nazočnosti u medijima, posljednjih je dana dala posla medijima kada je objavila svoju autobiografiju sredinom rujna, u kojoj demantira glasine da je bila eskort djevojka.

Titanic je podržao Charlie Hebdo, francuski satirički tjednik koji je ovaj tjedan objavio karikature proroka Muhameda, ali je odlučio da sam neće objaviti te karikature.
215703,215720,215365,203917
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još