KARIKATURA PROROKA MUHAMEDA

Priveden mladić zbog prijetnji časopisu Charlie Hebdo

20.09.2012 u 22:44

Bionic
Reading

Francuska policija privela je u četvrtak mladića na jugu zemlje pod sumnjom da je planirao osvetnički napad na osoblje satiričkog lista koji je objavio karikature proroka Muhameda

U gradu Toulonu ispitan je 18-godišnji mladić koji je u poruci na društvenoj mreži Facebook zaprijetio da će zaklati sve koje nađe u uredima časopisa Charlie Hebdo, doznaje se iz sudskih izvora. Uhićeni nema policijski dosje, ali je poznat sigurnosnim službama, dodaje isti izvor.

Objava karikatura u Francuskoj samo je dolila ulje na vatru i još više razbjesnila muslimanski svijet koji je preplavljen prosvjedima protiv Zapada, posebice SAD-a.

Policija u Francuskoj je u visokom stanju pripravnosti kada je u pitanju mogući napad islamista, nakon što je u ožujku Mohamed Merah, pristaša al Qaede, ubio u Toulouseu sedam ljudi, među kojima troje židovske djece. Francuska vlada, koja je osudila objavu karikatura u Charlie Hebdo, najavila je za petak zatvaranje škola i diplomatskih predstavništava u 20-ak zemalja, kao mjeru predostrožnosti nakon napada na američka i njemačka veleposlanstva.