ZBOG FILMA 'NEDUŽNOST MUSLIMANA'

SAD: Izbjegavati putovanja u Pakistan

20.09.2012 u 20:38

Bionic
Reading

Američki državljani trebali bi izbjegavati putovanja u Pakistan, priopćio je u četvrtak u najnovijem upozorenju State Department, upozorivši da žestoki prosvjedi i okupljanja diljem zemlje zbog protuislamskog filma i dalje traju

Američko ministarstvo vanjskih poslova savjetuje Amerikancima da odgode sva putovanja koja nisu hitna, a onima koji su već u Pakistanu savjetuje da izbjegavaju mjesta gdje se održavaju prosvjedi i masovna okupljanja.

'Pripadnici Al Kaide, talibani i lokalne ekstremističke skupine predstavljaju moguću prijetnju američkim državljanima diljem Pakistana', stoji u priopćenju. Istodobno iz Indonezije stiže vijest da je američko veleposlanstvo odlučilo u petak zatvoriti sve diplomatske misije u toj najbrojnijoj muslimanskoj zemlji na svijetu.

'Veleposlanstvo u Džakarti, kao i predstavništva u Surabaji, Medanu i na Baliju u petak će biti zatvoreni zbog mogućih masovnijih okupljanja ispred naših objekata', priopćilo je američko veleposlanstvo. Zbog filma 'Nedužnost muslimana' diljem muslimanskog svijeta izbile su žestoke demonstracije protiv Zapada, posebice SAD-a.