VOJNA VJEŽBA

Amerika se sprema za zombi apokalipsu?!

18.09.2012 u 12:36

Bionic
Reading

Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) spreman je za zombi apokalipsu. Vlasnici oružja dobro su se pripremili za zombi apokalipsu, a sada se i vojska i policija spremaju za istu stvar. Kako piše Huffington Post, već sljedećeg mjeseca i oni započinju obuku

Sigurnosna firma HALO Corp najavila je u ponedjeljak da će oko 1.000 vojnih osoba, policijskih službenika, medicinskih stručnjaka i saveznih radnika proći obuku u slučaju apokalipse zombija, kao dio godišnjeg summita o borbi protiv terorizma, piše Military Times.

Vježba za slučaj zombi apokalipse

Naravno, ova obuka je tek mali dio summita koji će se baviti ozbiljnijim prijetnjama, ali virus zombija je dobar scenarij za trening. Posjetitelji će se naučiti nositi sa svjetskom pandemijom, u kojoj ljudi postaju ludi, nasilni i prestrašeni. Zombiji će lutati po San Diegu, gdje se održava summit, te će napadati vojnike i liječničke timove koji će biti uključeni u ovu vježbu.

Daljnje pojedinosti su nejasne, ali Military Times napominje da zombiji neće biti stvarni.

Vježba se održava u vrijeme kada je pojam 'zombi apokalipsa' postao zarazan da je nekoliko grana vlasti objavilo izjave po tom pitanju. Ranije ovog mjeseca, Ministarstvo domovinske sigurnosti izvijestilo je da 'zombiji dolaze', što je bilo dio smiješnog pokušaja da se građani pripreme za pravu katastrofu, piše Huffington Post.

CDC je objavio slične izjave koristeći maske zombija kako bi se javnost pripremila za stvarnu katastrofu. Da ne bi bilo zabune, CDC je rekao Huffington Postu da zombiji nisu stvarni.