Svijet ZATVOREN ZRAČNI PROSTOR

Gerilci pucaju na američke špijunske letjelice nad Bengazijem

Libija je privremeno zatvorila zračni prostor iznad Bengazija zbog toga što islamisti pokušavaju srušiti američke bespilotne letjelice

Prije tri dana u napadu su ubijeni američki veleposlanik i još trojica Amerikanaca. Zatvaranje zračnog prostora potaknulo je nagađanja o tome da SAD šalje specijalne snage i priprema napad na gerilce umiješane u napad na Amerikance.

Libijski dužnosnik kaže da špijunski avioni lete nad gradom, fotografiraju i istražuju lokacije radikalnih gerilaca za koje se vjeruje da su isplanirali i u utorak izveli napad na američki konzulat.

Gerilci na letjelice pucaju protuzrakoplovnim oružjem pa su vlasti morale zatvoriti aerodrom da zaštite putnike.

'Dva američka špijunska aviona noćas su letjela nad Bengazijem, a libijske su vlasti znale za to', rekao je zamjenik ministra unutrašnjih poslova Vanis al-Šarif. 'Bili su vidljivi i našli su se na udaru protuzrakoplovnog oružja naoružanih gerilaca', dodao je. 'Zbog toga su snage sigurnosti u Bengaziju odlučile zatvoriti zračni prostor u Bengaziju. Odluka o dopuštanju bilo kakve operacije na libijskome tlu donijet će se u koordinaciji s kongresom i novom vladom'.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još