Svijet UOČI POSJETA PAPE

Jedan poginuli, 25 ranjeno u sukobima u Libanonu

Jedan prosvjednik je ubijen a 25 je ozlijeđeno u petak u sukobima na sjeveru Libanona između sigurnosnih snaga i islamista koji su bili zapalili američki restoran brze hrane u znak prosvjeda protiv filma koji ocrnjuje islam, rekao je za agenciju France Presse čelnik sigurnosne službe

To nasilje dolazi u času kada papa Benedikt XVI. počinje povijesni trodnevni posjet Bejrutu na početku kojega je osudio fundamentalizam i pozvao na vjersku snošljivost.

Tristotinjak ljudi, među kojima su mnogi nosili dugu bradu, okupilo se ispred džamije u središtu Tripolija noseći crne islamističke zastave i pošlo prema restoranu KFC na jugu obalnog grada prosvjedujući protiv protuislamskog filma snimljenog u Sjedinjenim Državama, prenosi AFP.

'(Hoćemo) islamsku a ne križarsku državu', 'Amerika je Božji neprijatelj', uzvikivali su prosvjednici koji su se okomili i na Papu: 'O, muslimani, recite glasno, nećemo Papu'.

Po njihovu dolasku ispred restorana KFC, izbio je sukob sa sigurnosnim snagama koje su čuvale objekt. Prosvjednici su kamenjem gađali policiju i ozlijedili pet pripadnika redarstvenih snaga koje su uzvratile suzavcem i hitcima upozorenja.

Okolnosti pogibije prosvjednika koji je ubijen iz vatrenog oružja, zasad nisu utvrđene.

214686,214666,214658,214429
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još