RAZGOVORI O RATIFIKACIJI

Ministrica Pusić u ponedjeljak u Parizu

13.09.2012 u 14:44

Bionic
Reading

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić u ponedjeljak, 17. rujna, putuje u Francusku gdje će održati niz bilateralnih sastanaka s visokim državnim dužnosnicima, između ostalih i sa šefom francuske diplomacije Laurentom Fabiusom

Osim s njim, izvijestilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, ministrica će imati i odvojene sastanke s predsjednicom Komisije za vanjske poslove francuske Nacionalne skupštine te predsjednicima Komisije za europske poslove francuske Nacionalne skupštine, kao i s predsjednikom Komisije za vanjske poslove, obranu i vojne snage Senata Francuske Republike. Nakon ministrice Pusić, u Francusku 8. listopada ide i predsjednik Ivo Josipović koji ide u goste novom predsjedniku Francoisu Hollandeu. Josipović će u Parizu svečano otvoriti izložbu Srednjovjekovne hrvatske umjetničke baštine, ali to je samo uvod o razgovore o ratifikaciji pristupnog ugovora Hrvatske s EU-om.

Također, će i ministrica Pusić u Parizu otvoriti će izložbu, Ivana Meštrovića u Muzeju Rodin, što je dio Festivala Hrvatske u Francuskoj 'Croatie, la voici'. Posjet Francuskoj može se promatrati u okviru najavljene jesenske ofenzive ministrice Pusić koja nastoji ubrzati proces ratifikacije Pristupnog ugovora Hrvatske s Europskom unijom. Osim Francuske, ministrica Pusić do kraja godine namjerava posjetiti Veliku Britaniju, Španjolsku i Finsku.