OSTOJIĆ U SARAJEVU

'Mafija ugrožava nacionalnu sigurnost!'

13.09.2012 u 13:56

Bionic
Reading

Organizirani kriminal u sebi nosi ogromnu opasnost koje neki nisu ni svjesni, a kada prodre u državne strukture, on počinje ugrožavati i nacionalnu sigurnost, upozorio je u četvrtak ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić

'To je upravo pitanje nacionalne sigurnosti i mi se s tim uspješno borimo i vjerujem da  situacija u Hrvatskoj i način na koji smo do sada uspijevali realizirati akcije (doprinosi tome) da nema potrebe za kampanjskim akcijama i mi to radimo kontinuirano', izjavio je Ostojić novinarima u Sarajevu gdje je sudjelovao na regionalnoj konferenciji posvećenoj borbi protiv informatičkog kriminala.

U izjavi za hrvatske medije Ostojić je istaknuo kako je policija u Hrvatskoj uspješna u borbi protiv organiziranog kriminala, no interesi mafije i organiziranog kriminala su takvi da se mora uvijek biti korak ispred njih.

Istaknuo je da kao ministar u cijelosti podržava regionalnu suradnju policijskih snaga od razmjene podataka pa nadalje. 'Učinkovita borba protiv organiziranog kriminala u regiji i u našem je interesu', kazao je Ostojić.

Ocijenio je da je trenutačna razmjena informacija među policijama regije brza i učinkovita te donosi ozbiljne rezultate, od područja krijumčarenja droga pa do svih drugih oblika prekograničnog kriminala.