BBC OTKRIO POKOLJE

Iračka vlada ima odrede smrti za gayeve i pankere!

13.09.2012 u 12:46

Bionic
Reading

Istraživački tim BBC World Servicea danas je objavio šokantno izvješće koje potvrđuje da su u sustavne progone i likvidacije pripadnika iračke LGBT zajednice umiješane vlada, policija i tajne službe, piše crol.hr

Proteklih godina ubijene su stotine gayeva i nekoliko lezbijki, a homofobično nasilje u značajnom je porastu otkad je Sadam Husein 2003. godine svrgnut s vlasti. Te je brojke teško potvrditi, ali UN je 'iznimno zabrinut' zbog onoga što naziva 'smrtonosnom antigay kampanjom'.

Crol.hr prenosi izjavu UN-ova ureda u Bagdadu za BBC kako iračka vlada krši međunarodne zakone, a toleriranje tih umorstava državu čini suučesnicom u zločinu.

'Umjesto da štiti seksualne manjine, iračka vlada žrtve hapsi i predaje policiji koja ih potom ubija', kazao je Ali Hilli, osnivač organizacije Iraqi LGBT, i dodao: 'Irački LGBT izvori koji djeluju u samom Iraku potvrdili su kako policija dobiva podatke o identitetima pripadnika seksualnih manjina od tajnih služba i ministarstva unutarnjih poslova.'

Pokolj emovaca

Crol.hr podsjeća da je u ožujku britanski Pink News objavio vijest o masakru nad gotovo stotinu mladih pripadnika punk-rock pokreta emo, koji su inače među najugroženijim skupinama jer se za njih obično misli da su gayevi ili lezbijke, i to zbog toga što su mladići 'ženstveni', a djevojke 'muškobanjaste' te 'štuju Sotonu'.

Djevojke koje nose kratke suknje ili uske hlače također su na meti policije zbog 'nemorala'.

Pokolj gayeva i emovaca u Iraku