Svijet UOČI POSJETA

Dačić: Srbija će poštivati državu BiH

Uoči posjeta Sarajevu srbijanski premijer Ivica Dačić dao je intervjuu za Federalnu televiziju (FTV). Upitan da prokomentira činjenicu da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik specijalne veze tog entiteta i Srbije nastoji prikazati u kontekstu državnosti navedenog dijela Bosne i Hercegovine, Dačić je istakao da ne podržava 'korištenje specijalnih veza u dnevnopolitičke svrhe'

'Postoji jasno definirana Bosna i Hercegovina po Daytonskom sporazumu i Srbija će se toga pridržavati', izjavio je Dačić.
Isto tako, on je dodao kako smatra da bi Bosna i Hercegovina trebala biti država kojoj 'nikada ne bi trebalo pasti na pamet priznati nezavisnost Kosova'.

Govoreći o slučaju škole na Palama koja nosi naziv 'Srbija', Dačić je neočekivano umiješao i Republiku Tursku. 'Da ponudimo Turskoj, ona bi vjerojatno platila pet milijuna eura da se škola na Palama zove 'Turska'', rekao je Dačić.

Srbijanski premijer Ivica Dačić će u Sarajevu boraviti 12. i 13. rujna. On će se susresti s predstavnicima bosanskohercegovačke vlasti, odnosno predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i članovima Predsjedništva BiH, predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom te ministrom vanjskih poslova Zlatkom Lagumdžijom.213420,212452,213984,213932
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još