Svijet JEMEN

U atentatu poginulo sedam čuvara, ministar preživio

Jemenski ministar obrane Mohamed Naser Ahmed preživio je u utorak atentat autobombom u središtu Sane u kojemu su poginula sedmorica njegovih osobnih čuvara, doznaje se od policijskog i vojnog izvora.

Napad se dogodio dvjestotinjak metara od ulaza u zgradu vlade, nedaleko od zgrade javnog radija, po tim izvorima. Eksplozija se dogodila pri prolasku zadnjeg od triju vozila u konvoju koji je prevozio ministrove osobne čuvare u vojnoj odori.

Iz automobila koji je u eksploziji potpuno uništen izvučena su četiri karbonizirana trupla, rekli su časnici sigurnosnih služba. Svjedoci i službena agencija Saba su u prvom izvješću naveli da je riječ o eksploziji jedne autobombe blizu sjedišta vlade i glavnog stožera sigurnosnih snaga u Sani.

Redarstvene snage su zatvorile pristup tom području a vozila hitne medicinske pomoći pohitala su na mjesto eksplozije, rekli su svjedoci. Agencija Saba je izvijestila da se nakon eksplozije s mjesta eksplozije dizao oblak crnog dima.

Napad dolazi dan pošto su jemenske vlasti objavile informaciju o pogibiji zamjenika glavnog zapovjednika Al Kaide u Jemenu, Saudijca Saida Ali al-Šahrija u vojnoj operaciji na istoku zemlje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još