Svijet U NAPADU BESPILOTNIH LETEJLICA

Jemen ubio drugog čovjeka Al Qaede na Arapskom poluotoku

Jemenske oružane snage su ubile Saida al-Shehrija, čovjeka kojeg se smatra drugim u zapovjednom lancu al Qaede na Arapskom poluotoku (AQAP), priopćeno je na internetskim stranicama jemenskog ministarstva u ponedjeljak.

Na internetskoj stranici jemenskog ministarstva obrane navodi se da je Shehri bio saudijski državljanin i da je ubijen zajedno s još šest drugih militanata, u vojnoj operaciji u zabačenoj pokrajini Hadramout na istoku Jemena. Ostale pojedinosti nisu navedene.

Sjedinjene Države su znale koristiti bespilotne letjelice u napadima na AQAP, koji je planirao na putničke zrakoplove i Washington ga smatra najopasnijim krilom al Qaede.

Izvor iz jemenskih službi sigurnosti je rekao da je Shehri ubijen u operaciji prošle srijede za koju se misli da su je izvršile bespilotne letjelice SAD-a, a ne jemenska vojska. Izvor je rekao da su među ubijenima još jedan saudijski državljanin i jedan irački državljanin.

Shehri je bio zatvoren u zatvoru SAD-a u Guantanamu odakle je 2007. pušten u Saudijsku Arabiju gdje je prošao program rehabilitacije za militante.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još