BRUTALNI ZLOČIN IZ MRŽNJE

Gay mladić u Beogradu pretučen mesarskim čekićem!

09.09.2012 u 18:05

Bionic
Reading

Težak zločin iz mržnje dogodio se preksinoć u centru Beograda - šestorica napadača mesarskim su čekićem pretukli 25-godišnjeg homoseksualca V. M., prenosi Blic. Policija ga je zatekla u polusvjesnom stanju, a u ambulanti mu je konstantiran niz teških tjelesnih ozljeda

Napad se dogodio u noći s petka na subotu, oko 1.30 sati, kada su V. M. i njegov prijatelj V. D. (23) išli prema gay klubu. U jednom su trenutku začuli povike "pederi, pederi" te ugledali skupinu mladića starosti od 16 do 20 godina kako im se trčeći približavaju. V. D. uspio je pobjeći te je iz jednog kafića pozvao policiju, koja je došla nakon nekoliko minuta, no huligani su se već bili razbježali. Policija je pronašla bačen mesarski čekić i jaknu za koje se pretpostavlja da ih je ispustio neko od napadača.

Homoseksualne osobe u Srbiji suočene su s diskriminacijom i netolerancijom koja često biva izražena na nasilan način, a gay parade koje se organiziraju u Beogradu redovito obilježavaju brutalni sukobi homofobnih huligana i policije. Ove godine parada bi se u glavnom gradu Srbije trebala održati početkom listopada.