RAZNIO SE ISPRED NATO STOŽERA

14-godišnji bombaš samoubojica ubio šestero ljudi

08.09.2012 u 17:27

Bionic
Reading

Šest civila, među kojima su i djeca, poginula su u subotu prilikom samoubilačkog napada 14-godišnjeg dječaka koji se raznio ispred dobro zaštićenog stožera NATO-a u Kabulu, doznaje se od mjesnih dužnosnika i čanika NATO-a

Bombaš se do zgrade dovezao biciklom natovarenim eksplozivom te ga aktivirao na samom ulasku u Camp Eggers, rekla je glasnogovornica NATO-a. U zgradi živi oko 2500 pripadnika koalicijskih snaga, ali kako se radi o dobro zaštićenom objektu stradali su samo civili ispred njega.

ISAF je oštro osudio korištenje djece za obavljanje 'prljavog posla' i poručio da se pobunjenici 'koriste podlom i prezira vrijednom taktikom'. Odgovornost za napad su preuzeli talibani, ali niječu da se radi o 14-godišnjaku već o 28-godišnjem borcu čija su meta bili uredi CIA-e u Kabulu.

Već više od desetljeća borbi protiv vrhunsko naoružanih i obučenih zapadnih vojnih snaga, militanti su ponovo pokazali da su u stanju napasti i najosiguranija mjesta u glavnom afganistanskom gradu, ocjenjuje Reuters.