SOLUNSKA BITKA

Rat policajaca na ulicama Atene

06.09.2012 u 18:40

Bionic
Reading

Grčki policajci koji prosvjeduju zbog mjera štednje blokirali su u četvrtak ulaz u sjedište specijalne policije spriječivši autobuse s pripadnicima specijalne policije da krenu na mjesto održavanja velikih prosvjeda ovoga vikenda

Između pripadnika specijalne policije koji su pokušali osloboditi ulaz i nekoliko desetaka pripadnika sindikata policije izbili su manji sukobi. Policajci, od kojih su neki bili u odorama, uzvikivali su poruke protiv mjera štednje i držali transparente.

Jedan dužnosnik policije je rekao da policajci prosvjednici 'neće pustiti autobuse specijalne policije da krenu u Solun', gdje se ovoga vikenda održava gospodarski sajam, ali su planirani i veliki prosvjedi protiv mjera štednje.

Policajci napali policajce prosvjednike

Činilo se da neki pripadnici specijalne policije nisu bili spremni sukobiti se s kolegama u odorama. 'Oni nas tjeraju na to da se borimo s vlastitom braćom', rekao je jedan od njih.

Grčka vlada namjerava u novom krugu rezanja potrošnje smanjiti izdvajanja za policiju za gotovo 12 milijardi eura tijekom iduće dvije godine.