STRAVA U FRANCUSKOJ

Pobijena obitelj britanskih turista, preživjele dvije djevojčice

06.09.2012 u 15:32

Bionic
Reading

Francuska policija pronašla je u automobilu s troje ubijenih britanskih turista, iračkog porijekla, na zabačenoj cesti u francuskim Alpama živu djevojčicu u dobi od oko četiri godine. Njezina je teško ozlijeđena osmogodišnja sestra, kako javlja Telegraph, pronađena pored automobila

Djevojčica je pronađena oko ponoći u srijedu, skrivena između prednjeg i stražnjeg sjedala BMW-a s britanskom registracijom, pod nogama dviju ubijenih žena, svoje majke i bake, objavio je javni tužitelj.

Policija je nije primijetila osam sati, sve dok istražitelji nisu napokon otvorili vrata automobila budući da su im svjedoci rekli da je obitelj imala dvije djevojčice. Auto je bio parkiran na šumskoj cesti u blizini jezera Annecy, nedaleko od francuske granice sa Švicarskom.

'Očito je u šoku, ali je dobro. Nije ozlijeđena', rekao je tužitelj Eric Maillaud novinarima dodajući da je smještena u bolnicu u Grenobleu.

Na vozačevom mjestu nalazio se mrtav muškarac, njezin otac Saad Al-Hilli (50), britanski državljanin rođen u Bagdadu. Četvrta žrtva, mjesni biciklist, pronađen je mrtav u blizini automobila, pored kojeg je pronađena druga sestra, teško ozlijeđena djevojčica od oko osam godina. 'Zadobila je snažan udarac i ima frakture lubanje', rekao je tužitelj.

Policija zasad nije objavila drugih pojedinosti o okolnostima zločina.

Tužitelj je kazao da forenzičari rade na slučaju koji je 'vrlo ozbiljan'. 'Zasad nemamo puno konkretnih podataka, no ovo je vrlo ozbiljan slučaj', rekao je tužitelj Maillaud.