ULTIMATIVNI RUSKI JUNAK

Putin uči ždralove letjeti

06.09.2012 u 11:35

Bionic
Reading

Ruski predsjednik Vladimir Putin ponovo se odlučio predstaviti svijetu kao ultimativni akcijski heroj povevši u motoriziranom zmaju migraciju ždralova na jug

Ovo nije prvi put da Putin pred kamerama pokazuje svoju ljubav prema ugroženim životinjama koje žive po sibirskim tundrama i stepama - pomagao je spasiti sibirske tigrove i pozirao s polarnim medvjedima.

Očito je riječ o dugogodišnjem nastojanju da se ruski vođa prikaže kao čovjek koji živi zdravim životom i voli životinje i prirodu. Ovoga puta odjenuo je bijeli vrećasti kombinezon, kacigu i pilotske naočale i poletio u motoriziranom zmaju predvodeći mlade ždralove, rođene u zatočeništvu, na prvi let u divljinu.

Namjera projekta na poluotoku Jamal bila je da ptice prate zrakoplov da bi se pripremile za migraciju, a cilj je pomoći preživjeti ugroženim vrstama.

Vidljivo zadovoljni Putin je rekao da je njegova ideja bila da leti zmajem kojim je, kako se čini, ipak upravljao drugi čovjek odjeven u isti bijeli kombinezon, a koji je sjedio pokraj njega.