'DAJ DA NAZDRAVIMO!'

Doktor Dabić zvijezda novogodišnjeg programa

08.12.2008 u 13:55

Bionic
Reading

Doktor Dragan David Dabić, alter-ego nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske i haškog optuženika Radovana Karadžića, ponovno je TV zvijezda, u spotu Vikom televizije iz Gradiške

Vlasnik te TV kuće i predsJednik Srpske napredne stranke Vinko Perić odlučio je ponovno pustiti Dabića, odnosno njegovog 'dvojnika' u eter, iako je zbog sličnog projekta za vrijeme kampanje za lokalne izbore skinut s izborne liste u općini Gradiška i novčano kažnjen. Kaznile su ga Centralna izborna komisija (CIK) sa 10.000 maraka i Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) s 20.000 maraka.

'Riječ je o promociji novogodišnjeg programa Vikom televizije i spot samim tim ima zabavni karakter', kaže za Press RS Vinko Perić.

Arhivska snimka

U novom spotu, uz glazbenu podlogu - pjesmu Šekija Turkovića 'Daj da nazdravimo, maler da razbijemo' - pojavljuje se dvojnik Dragana Davida Dabića, koji nazdravlja s njim.

Perić je, međutim, ovog puta bio oprezniji nego u prethodnom spotu, koji ga je i politički i finanvijski mnogo koštao, pa sada kadrovi nisu 'pokriveni' predratnim i ratnim govorima Radovana Karadžića kao ranije.

Glasnogovornica Regulatorne agencije za komunikacije BiH Amela Odobašić ne može ništa reći o novom spotu Vikom televizije dok nadležni ne pregledaju sporni materijal.

Vinko Perić priznaje da emitiranjem spota najavio svojevrsni 'demokratski rat' s direktorom CIK-a Suadom Arnautovićem i direktorom RAK-a BiH Kemalom Huseinovićem.

'Svoju borbu, nažalost, moram definirati kao borbu protiv Suada i Kemala. Kaznili su me, iako nisu imali nijednog razloga za to, i sada moram prodavati stan u Gradiški da bih namirio harač. Žalio sam se na prvu odluku i ako me ponovo kazne, opet ću se žaliti. Tjerat ću pravdu do Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu, jer sam uvjeren da je riječ o perfidnim metodama etnocida i kulturocida prema srpskom narodu u BiH', kaže Perić.