Svijet VELIKA ZABRINUTOST

Hollande: Sirijom vlada klan

Francuska potiče osnivanje alternativne vlade u Siriji, koju danas predvodi 'klan' čiji članovi čine zločine protiv vlastitoga naroda, izjavio je u utorak u Rimu, na konferenciji za novinare održanoj zajedno s talijanskim premijerom Marijom Montijem, Francois Hollande

Francuska bi željela da se u Siriji osnuje alternativna vlada, objasnio je francuski predsjednik, istaknuvši kako njegov ministar vanjskih poslova Laurent Fabius u ovome trenutku vodi brigu o pitanjima vezanim uz humanitarnu pomoć stanovništvu ugroženom sukobima.

Predsjednik talijanske vlade Monti izrazio je veliku zabrinutost članova obiju vlada zbog krize od čijih posljedica svakodnevno umiru nove žrtve i zbog koje se stvaraju stotine izbjeglica. Također je rekao kako mu se čini da je situacija ondje vrlo neizvjesna.

'Potrebno je nadvladati neslaganja unutar Vijeća sigurnosti', kazao je Monti, ocijenivši misiju novoga poslanika te organizacije Lakhdara Brahimija vrlo pozitivnom. 'U potpunosti ga podupiremo', kazao je, istaknuvši kako Italija već 'radi na pomoći Siriji nakon Asada'.

'Asadov režim oslabio je i zbog prebjega visokih dužnosnika', rekao je Monti, dodavši kako Rim i Pariz i dalje surađuju na političkoj tranziciji.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još