U SRBIJI

Groznicom zapadnog Nila zaražena 21 osoba

04.09.2012 u 17:05

Bionic
Reading

Groznicom zapadnog Nila koju prenose tigrasti komarci zaražena je u Srbiji 21 osoba, ali situacija nije alarmantna, rekli su u utorak novinarima u beogradskoj Klinici za infektivne i tropske bolesti

Zamjenica ravnatelja te klinike Olga Dulović potvrdila je taj broj oboljelih, ali i izjavila kako nema informaciju o tome da je jedna žena preminula kao što su to prenijeli neki mediji.

Beogradski listovi 'Alo' i 'Blic' su objavili da je u Pančevu preminula 60-ogodišnja žena koja je već bila narušenog zdravlja, a informaciju su potvrdili u Institutu za zdravlje 'Milan Jovanović Batut'.

Prema podacima Instituta Torlak, gdje se rade potrebne analize, kod 21 osobe je potvrđena infekcija, a sve zaražene osobe su starosti između 52 i 82 godine.

Te su se osobe, po riječima Dulović, liječile u Klinici za infektivne i tropske bolesti u Beogradu i u zdravstvenim ustanovama u drugim dijelovima Srbije.

Po riječima zamjenice ravnatelja Klinike za infektivne i tropske bolesti najveći broj zaraženih nije putovao u predjele u kojima je bilo zaraženih, poput Grčke. Također je istaknula da se zaraza ne prenosi s čovjeka na čovjeka, već ju prenose komarci. Ove je godine prvi put potvrđeno da je uzročnik tigrasti komarac, dodala je Dulović.