Svijet DAMIR HADŽIĆ O GRANICI:

'Unutarnje rasprave u Hrvatskoj nas ne zanimaju'

Najava hrvatskog premijera Zorana Milanovića kako će sporazum o granici s Bosnom i Hercegovinom kojega su 1999. godine potpisali tadašnji predsjednici Franjo Tuđman i Alija Izetbegović uskoro biti upućen u saborsku proceduru radi ratifikacije dokaz je da vlada Hrvatske vrlo ozbiljno pristupa pitanju definiranja državne granice, ocijenio je ministar prometa i komunikacija BiH Damir Hadžić

U izjavi koju u utorak prenosi sarajevski "Dnevni avaz" Damir Hadžić je kazao kako ne vidi da iz ovoga može nastati bilo kakav problem, posebice zbog opredjeljenja za gradnju dobrosusjedskih odnosa, kao i zbog činjenice da je to prioritet.

"Što se nas (BiH) tiče, mi svoje znamo. Za nas je prihvatljivo samo da su oba otočića, Mali i Veliki Školj, bosanskohercegovačka kao i vrh poluotoka Klek", kazao je Hadžić.

Komentirajući prijepore oko sporazuma o granici koji se javljaju unutar Hrvatske, Hadžić je kazao kako kako to nema utjecaja na politiku BiH.

"Sve ono što je unutarnja rasprava u Hrvatskoj ne odražava se na stanje u BiH niti nas zanima", kazao je ministra prometa i komunikacija BiH. 210330,207971,207516,207448
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još