Svijet U NOVOM SADU

Borba za vlast šovinističkim grafitima

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić najoštrije je u nedjelju osudio skidanje table s nazivom ulice Zorana Đinđića u tom gradu i ispisivanje šovinističkih grafita na njezinu mjestu, što je posljedica višetjedne političke borbe za upravljanje Novim Sadom između vladajućih demokrata i oporbene koalicije predvođene Srpskom naprednom strankom, javlja agencija Beta

Nepoznati počinitelji skinuli su tijekom noći tablu s nazivom Ulice Zorana Đinđića u Novom Sadu i ispisali šovinističke grafite protiv njegova gradonačelnika Igora Pavličića. Na fasadi Filozofskog fakulteta napisali su: 'Pavličiću ustašo. Gotov je. Vojvodina je sljedeća'.

'Nije prvi put da se ovako nešto događa, ali događa se u atmosferi koja se stvara zadnjih mjesec dana u Novom Sadu, gdje se ne preza ni od čega u političkoj borbi', rekao je Pavličić agenciji Beta.

U Novom Sadu tjednima traju pokušaji oporbe okupljene oko Srpske napredne stranke da smijeni gradsku vlast predvođenu Pavličićem i Demokratskom strankom.'Kada se čak i zgrada u kojoj živim s obitelji obljepljuje plakatima mržnje, ne iznenađuje što se događaju i ovakve stvari. Politika se ne vodi izvan institucija i izvan gradske skupštine', rekao je Pavličić.

Dodao je da je zbog prijetnja koje mu se upućuju morao premjestiti obitelj iz Novog Sada, ali je poručio da je to 'privremeno' i da neće bježati ni od koga, niti se povlačiti pred prijetnjama'. 'Ponosan sam što živim u gradu u kojem živi puno nacija. Dužan sam braniti vrijednosti Novog Sada, jer nisam ja meta, već su meta vrijednosti za koje se borimo i koje su bit našeg grada', poručio je Pavličić.

Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina pozvala je Novosađane da se u ponedjeljak okupe ispred Filozofskog fakulteta u znak prosvjeda zbog, kako se navodi, rastuće mržnje i šovinizma u gradu.

U međuvremenu je predsjednik gradske organizacije SNS-a u Novom Sadu Miloš Vučević izjavio da će u ponedjeljak biti objavljeno da je njegova stranka uspjela prikupiti većinu u gradskom vijeću i da će tijekom tjedna doći do smjene vlasti u Novome Sadu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još