BIO NA INTERPOLOVOJ TJERALICI

Pomilovan jedan od najopasnijih kriminalaca BiH

01.09.2012 u 14:45

Bionic
Reading

Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir pomilovao je jednog od najopasnijih kriminalaca u BiH, Merseda Hadžića zvanog Mirso Švicarac, koji je po Interpolovoj tjeralici početkom godine uhićen u Hrvatskoj i izručen vlastima u BiH, objavio je u subotu Dnevni Avaz

Hadžić se u Kazneno-popravnom zavodu Zenica nalazio na izdržavanju kazne od dvije i pol godine za pokušaj ubojstva u sarajevskom klubu 'Incognito' krajem 2008. godine. Dnevni Avaz je objavio i presliku Budimirove odluke kojoj se bio usprotivio Županijski sud u Sarajevu jer se protiv Hadžića vodi nekoliko postupaka za teška kaznena djela.

Mersed Hadžić je još u petak u poslijepodnevnim satima pušten iz zatvora u Zenici. Njegovo se ime dovodi u vezu i sa zločinačkom organizacijom Zijada Turkovića protiv koje se vodi postupak za više ubojstava, višemilijunske pljačke te otmice i trgovinu drogom.

Mersad Hadžić uhićen je u Hrvatskoj 5. ožujka ove godine po tjeralici koju je raspisao Interpol Sarajevo te je nedugo nakon toga izručen vlastima u BiH.