Svijet URAGAN ISAAC

U Mississipiju ugroženo 50 tisuća ljudi

Iako sveden u četvrtak na razinu obične depresije, s obzirom da je vjetar oslabio, nekadašnji uragan Isaac donio je u petak obilnu kišu u Louisiani i zaprijetio nasipima u susjednom Mississippiju.

Vlasti dviju država duž Meksičkog zaljeva pozvale su stanovnike da pronađu zaklon u slučaju pucanja nasipa, a vlasti Mississippija već su pokrenule preventivnu evakuaciju u zoni oko jezera Tangipahoa nakon što je došlo do oštećenja nasipa.

Dužnosnici su naglasili činjenicu da nije došlo do samog pucanja, dok su ekipe počele kontrolirano oslobađanje voda u rijeci iznad kako bi smanjile pritisak na nasipe.

"Ekipe savezne vlade, države i lokalnih agencija radit će čitavu noć na osiguravanju nasipa", izjavio je na Twitteru Phil Bryant, guverner Mississippija.

Vlasti namjeravaju sniziti za 2,5 metra razinu vode prije jačanja strukture, upozoravajući da bi bez tog zahvata voda mogla doseći rekordnu visinu od pet metara nizvodno.

"Bila bi to velika poplava za okrug Tangipahoa", kazao je Jindal.

U Louisiani je zatražena obavezna evakuacija sviju nastanjenih manje od 1,6 km od obala rijeke Tangipahoa.

Između 40 i 60 tisuća osoba moglo bi biti zahvaćeno poplavama u slučaju pucanja nasipa, rečeno je iz ureda guvernera Bobbyja Jindala.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još