ZAHVALA JOEA BIDENA

'Aktivisti za LGBT prava oslobodili SAD'

29.08.2012 u 11:50

Bionic
Reading

Joe Biden, potpredsjednik SAD-a, zahvalio je borcima za LGBT prava jer se bore ne samo za svoja građanska prava, već su unaprijedili prava svih svojih sunarodnjaka

'Vi oslobađate dušu američkog naroda', izjavio je Biden i zauzvrat dobio gromoglasan pljesak dok je držao govor u sklopu predsjedničke kampanje demokrata, u Provincetownu u Massachusettsu, piše Crol.hr.

'Kada bih trebao opisati ovu zajednicu sa samo jednom riječi bila bi to 'hrabrost'. Vi ste pozvali hrabrost da progovori, da izađe u javnost. I zato vam dugujemo', nastavio je ponosno Biden, prenosi Politico.

Američki potpredsjednik je u svibnju izrazio svoju podršku istospolnim brakovima prije nego što je to učinio predsjednik Obama, što je izazvalo neugodnosti i pomutnju u Bijeloj kući. Obama je učinio isto dva dana kasnije i postao prvi američki predsjednik koji je javno podržao homoseksualne brakove.

Bračna jednakost dio je predsjedničke kampanje demokrata, o kojoj će biti govora za mjesec dana na stranačkoj konvenciji u Južnoj Karolini; državi koja je zabranila istospolne brakove.