U INDONEZIJSKIM VODAMA

Brod sa 150 azilanata tone nadomak Australije

29.08.2012 u 10:37

Bionic
Reading

Brod s približno 150 imigranata tone u vodama Indonezije a australske spasilačke službe pristižu im u pomoć, objavili su u srijedu australski mediji i spasioci

Brod se nalazi u tjesnacu Sunda, 220 milja (oko 400 km) od Božićnog otoka (Christmas Island), australskog teritorija u Indijskom oceanu, objavila je javna radio i tv postaja ABC. Australske vlasti za pomorsku sigurnost (Amsa) potvrdile su da su spasioci poslani na lice mjesta a koordinira ih indonezijska agencija za potragu i spašavanje Basarnas.

'Australija je poslala poruku brodovima koji plove u toj zoni ali Basarnas je dao na znanje da mu ne treba dodatna pomoć', istaknula je glasnogovornica Amsa-e.

Vlada Julie Gillard, australske premijerke, ove godine doživljava rekordan priljev ljudi na brodovima koji pokušavaju ući u Australiju. Podrijetlom su iz Afganistana, Šri Lanke, Irana i Iraka. Zemlja je nedavno izglasala zakon koji predviđa njihovo slanje u prihvatilišta u Papui-Novoj Gvineji ili na otoku Nauruu dok se njihov zahtjev ispita.