Svijet BORBE U SIRIJI

Bobardirani Damask i Alep, gotovo 40 mrtvih

Siloviti sukobi sirijske vojske i ustanika nastavljeni su u utorak u istočnom dijelu glavnoga grada Damaska, te u predgrađu i nekim četvrtima Alepa koje vojska bombardira, a u cijeloj Siriji ubijeno je najmanje 37 osoba, objavila je nevladina udruga

Vojska je u utorak bombardirala čitav prsten oko Damaska kako bi istjerala ustanike, objavili su Sirijski promatrači za ljudska prava. Svjedoci na koje se pozivaju nevladini aktivisti javili su da Damaskom odjekuju eksplozije i buka borbenih zrakoplova koji su prekrili nebo.

Najmanje 37 osoba ubijeno je u utorak diljem Sirije, od čega 22 civila, 11 ustanika i četiri vojnika, navodi Opservatorij za ljudska prava. U Alepu na sjeveru zemlje, drugoj velikoj bojišnici, nastavljena su vojna bombardiranja četvrti u kojima ustanici mjesec dana s režimom predsjednika Bašara al-Asada ratuju za taj grad, trgovačku metropolu Sirije.

Državni mediji izvještavaju da je vojska napredovala u Alepu te istjerala 'desetke terorista plaćenika', zaplijenila oružje i 'očistila nekoliko četvrti od terorista uz pomoć stanovnika'.

Od početka pobune u ožujku 2011., više od 25.000 ljudi ubijeno je prema podacima promatrača za ljudska prava, što je moguće potvrditi iz neovisnih izvora jer sirijski režim brani pristup stranim novinarima.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još