GORAN MARIĆ OPTUŽUJE

Imenovanjem Zdravka Rogića Hrvatska ide na ruku Sloveniji?

28.08.2012 u 12:24

Bionic
Reading

U Otočcu na Krki započeo je sastanak financijskih stručnjaka Hrvatske i Slovenije o gorućem pitanju Ljubljanske banke. Zdravka Rogića u Sloveniji je dočekao kolega France Arhar

Zajedno će pokušati doći do rješenja dugogodišnjih problema u vezi sa štednjom u bivšoj Glavnoj filijali Ljubljanske banke u Zagrebu. U skladu s mandatima koje su stručnjaci dobili od svojih vlada, fokus razgovora bit će na tzv. prenesenoj štednji.

O problemu Ljubljanske banke i Zdravku Rogiću za HRT-ov Dnevnik 3 je govorio HDZ-ovac Goran Marić kritizirajući Vladu što je imenovala baš toga 71-godišnjeg bivšeg savjetnika guvernera HNB-a.

'Imenovanjem Rogića, koji je u HNB-u zadužen za sukcesiju financijske imovine bivše SFRJ, hrvatska Vlada osnažuje težu Slovenije da je pitanje Ljubljanske banke sukcesijsko pitanje. Radi se isključivo o dužničko-vjerovničkom odnosu i nasilnom oduzimanju štednih uloga', kazao je Marić.

Marić je dodao i da je nesporno da su neodgovorne bile sve dosadašnje vlade koje čak 22 godine nisu pokušale rješavati problem Ljubljanske banke, ali da je također neodgovorno činiti to kad ste u znatno lošijoj pregovaračkoj poziciji.