VELIKA TRAGEDIJA

U eksploziji u venezuelskoj rafineriji poginulo 24 ljudi

25.08.2012 u 17:36

Bionic
Reading

Dvadesetčetvero ljudi poginulo je, a 56 je ozlijeđeno u subotu u eksploziji u najvećoj rafineriji u Venezueli, objavila je venezuelanska vlada.

Stella Lugo, guvernerka venezuelske države Falcon, izjavila je da su ozlijeđene najmanje 53 osobe te da je među poginulima i desetgodišnje dijete.

"Poslali smo sve naše vatrogasne postrojbe, svo zdravstveno osoblje i pokrenuli cijeli plan za izvanredna stanja po nalogu predsjednika Huga Chaveza kako bismo se pobrinuli za ljude pogođene tom nesrećom", rekla je Lugo venezuelskoj televiziji, ustvrdivši da nema opasnosti od nove eksplozije.

Dužnosnici su rekli da je eksploziju pred zoru u rafineriji Amuay, koja ima kapacitet prerade 645.000 barela dnevno, uzrokovalo curenje plina te da su u eksploziji oštećene stambene kuće u okolici postrojenja.

"Eksplodirao je oblak plina", rekao je za državnu televiziju ministar energetike Rafael Ramirez. "To je bila velika eksplozija, šteta na infrastrukturi i kućama preko puta rafinerije je znatna", rekao je venezuelski ministar.