OBAMA S JORDANOM

'Vodimo s nekoliko poena, ali protivnici igraju prljavo'

23.08.2012 u 10:44

Bionic
Reading

Američki predsjednik Barack Obama usporedio je u srijedu predsjedničku kampanju s košarkaškom utakmicom, s protivničkim ekipom koja igra prljavo ali u kojoj je pobjeda na dohvat ruke, na večeri skupljanja sredstava za kampanju kojoj je prisustvovao legendarni igrač NBA-a Michael Jordan

'Ne mogu odoljeti metafori s košarkom', izjavio je predsjednik SAD-a pred 120 osoba među kojima velika imena američke profesionalne košarke od kojih je svaka dala 20.000 dolara kako bi sudjelovala na večeri s Obamom i Jordanom u Lincoln centru u New Yorku.

'U četvrtoj smo četvrtini. Vodimo s nekoliko poena ali se protivnici vraćaju, igraju prljavo. Neki naši suigrači su u problemima s osobnim greškama. Neki su ozlijeđeni i moći će odigrati samo jednu utakmicu', našalio se Obama, kandidat za reizbor 6. studenog, nasuprot republikancu Mittu Romneyju.

'Po mom mišljenju, ostaje nam sedam minuta. A Michaelova žeđ za pobjedom je legendarna. Nitko ne zna bolje od Michaela da ako imate malu prednost a preostaje samo sedam minuta igre, morate se odlijepiti' od protivničke ekipe, dodao je predsjednik.

Obama prema najnovijim anketama ima malu prednost pred Romneyjem.

'Rijetko sudjelujem na događaju u kojem sam tek peta ili šesta najzanimljivija osoba', istaknuo je Obama, veliki ljubitelj košarke, pred zvijezdom njujorškog Knicksa Carmelom Anthonyjem, bivšim centrom iste ekipe Patrickom Ewingom i nekadašnjim igračem Heata iz Miamija Alonzom Mourningom.

Ta je večer trebala priskrbiti najmanje tri milijuna dolara blagajni Obamine kampanje.

Uz večeru, u Lincoln centru održavalo se i dijeljenje autograma po 250 dolara te košarkaški trening po 5000 dolara.