Svijet IZDAŠNE DONACIJE

Romney pregazio Obamu novcima za kampanju

Republikanski predsjednički kandidat Mitt Romney je krajem srpnja raspolagao sa 60 milijuna dolara više od američkog predsjednika Baracka Obame za izbornu kampanju, prema podacima objavljenim u utorak

Prema mjesečnom izvješću odbora kampanje Baracka Obame, koje je u ponedjeljak navečer poslano Saveznom povjerenstvu za izbore (FEC), sadašnji predsjednik je krajem srpnja mogao računati na oko 124 milijuna dolara, raspoređenih između izbornog stožera i njegove Demokratske stranke.

Njegov protivnik Mitt Romney je u istom razdoblju imao na raspolaganju 50 posto veći iznos, ili oko 186 milijuna dolara, naveo je njegov izborni stožer početkom kolovoza.

Obamino zaostajanje proistječe iz činjenice da ga je Romney u posljednja tri mjeseca nadmašio u prikupljanju donacija, ali i iz velike potrošnje demokrata na TV oglašavanje.

Samo tijekom posljednjeg vikenda Romney je dobio sedam milijuna dolara od privatnih donatora u Massachusettsu, saveznoj državi u kojoj je bio guverner, ali koja redovito bira demokratskog kandidata na izborima.
210240,209896,209188,206878
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još