POSEBNI KOORDINATOR UN-A

'Palestinske vlasti brzo gube legitimnost'

21.08.2012 u 13:12

Bionic
Reading

Palestinske vlasti 'brzo gube legitimnost u očima palestinskog stanovništva', rekao je posebni koordinator UN-a za mirovne procese na Bliskom istoku Robert Serry prema priopćenju od utorka

'Palestinske vlasti, po mom mišljenju, ubrzano gube legitimnost u očima stanovništva ne uspjevajući progurati političke ciljeve, osnivanje palestinske države koja bi pored Izraela živjela u miru i sigurnosti', istaknuo je Serry u govoru pred studentima u Rishon Letzionu, blizu Tel Aviva.

'Neki misle da će solidno palestinsko gospodarstvo dostajati za održavanje stabilnosti na Zapadnoj obali. Doista, zadnjih godina ustanovili smo znatan gospodarski rast na palestinskim teritorijima i relativnu stabilnost. No sam gospodarski rast neće zajamčiti trajnu budućnost', upozorio je Serry.

'Nijedna politička institucija ne može opstati ako se isključivo oslanja na gospodarstvo a nedostaje joj politička legitimnost. Ako se ne ide političkim putem u osnivanje vjerodostojne palestinske države, bojim se da će doći do gubitka vjerodostojnosti i urušavanja palestinskih institucija', naglasio je predstavnik UN-a.