IZ JAR-A ZA EUROPU

Zaplijenjen brod s tri tone čistog kokaina

17.08.2012 u 13:19

Bionic
Reading

Brod s drogom za europsko tržište koji je krenuo iz Južne Amerike trebao je stići na obalu Galicije, no zaustavljen je u Atlantskom oceanu u operaciji koju je vodila španjolska policija u suradnji s talijanskom financijskom stražom

Zaplijenjeno je tri tone čistog kokaina i uhićena je 31 osoba u operaciji španjolske policije koja je u suradnji s talijanskom financijskom stražom razotkrila organizaciju koja je krijumčarila drogu iz Južne Amerike u Europu.

Brod s drogom za europsko tržište koji je krenuo iz Južne Amerike trebao je stići na obalu Galicije, no zaustavljen je u Atlantskom oceanu u operaciji koju je vodila španjolska policija (Cuerpo nacional de Policia) u suradnji s talijanskom financijskom stražom.

Organizacija je imala bazu u Madridu u kojoj je djelovala skupina Bugara, a potkupili su i agenta španjolske policije. Bugarski brod s drogom praćen je, a kada se našao na 50 milja od portugalske obale, intervenirali su španjolski policajci i doveli brod u luku Cadice, gdje je zaplijenjena droga i uhićen je 21 član posade. Ostalih 10 članova organizacije krijumčara uhićeno je u Španjolskoj.