SEDAM MILIJARDI DOLARA

Janukovič nudio Merkel 'otkup' Julije Timošenko

16.08.2012 u 10:26

Bionic
Reading

Ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič ponudio je njemačkoj kancelarki Angeli Merkel da plati sedam milijardi dolara 'za otkup' bivše ukrajinske premijerke Julije Timošenko, osuđene na sedmogodišnju zatvorsku kaznu, prenosi ruska agencija RIA Novosti

Ruska agencija navodi da je bivši šef Ureda ukrajinskog predsjednika Oleg Ribačuk rekao da je Janukovič ponudio 'otkup' njemačkoj kancelarki na jednom sastanku.

'Vjerojatno to nitko nije javno rekao, ali sam nekoliko puta čuo o tome iz različitih izvora', rekao je Ribačuk dodajući da mu je tu informaciju potvrdio i savjetnik njemačke kancelarke.

'Savjetnik Angele Merkel rekao mi je da joj je dugo trebalo da dođe k sebi nakon Janukovičeve ponude i da je poslije toga prestala javljati mu se', naveo je Ribačuk.

Zasad nitko od ukrajinskih dužnosnika nije komentirao Ribačukovu izjavu za internetsku stranicu Komentari koju je u srijedu prenijela ruska agencija.

Janukovič je optužio Timošenkovu za krađu 14 milijardi dolara i ponudio da je oslobodi 'upola cijene', prenosi Ria Novosti.