PREDSJEDNIK BEZ IROKEZE

Obama: Javite mi čim vidite 'male zelene'!

14.08.2012 u 11:25

Bionic
Reading

Američki predsjednik Barack Obama čestitao je u ponedjeljak znanstvenicima NASA-e na uspješnom slijetanju letjelice na Mars, obećavši da će nastaviti podržavati ključna ulaganja u svemirska istraživanja i zamolivši ih da ga obavijeste o mogućem kontaktu s Marsovcima

'Ako uspostavite kontakt s Marsovcima, molim vas da me odmah obavijestite', poručio je Obama. 'Imam puno toga za obaviti, ali mislim da bi to išlo na vrh liste. Čak i ako su samo mikrobi, bit će to prilično uzbudljivo', dodao je.

Obama je impresioniran pozornošću posvećenoj Bobaku Ferdowsiju, direktoru leta misije Curiosity, koji je osvojio medije svojom 'irokezom'.

'I ja sam razmišljao o tome da napravim irokezu, ali me moji suradnici stalno odvraćaju od toga. A sada kada je on dobio bračne ponude i tisuće sljedbenika na Twitteru, mislim da ću opet razgovarati s njima, pa da vidimo ima li to smisla', našalio se Obama.

U telefonskom pozivu iz predsjedničkog zrakoplova Air Force One Laboratoriju za mlazni pogon (JPL), Obama je pohvalio 'nevjerojatan uspjeh' slijetanja rovera Curiosity na nuklearni pogon na Mars prošloga tjedna.

'Očekujemo da će nam Curiosity reći stvari koje nismo prije znali i postaviti temelje za još odvažnije pothvate u budućnosti, a to je ljudska misija na Crveni planet', rekao je.