Svijet UBIO ŠESTERO, A RANIO 13 OSOBA

Ubojica iz Tucsona priznao krivnju za pokolj da izbjegne smrtnu kaznu

Jared Loughner (23) priznao je u utorak na sudu u Tucsonu krivnju za prošlogodišnje ubojstvo šestero ljudi i ranjavanje 13, uključujući i tadašnju kongresnicu Gabrielle Giffords, na predizbornom skupu u tom gradu u Arizoni, a zauzvrat će biti pošteđen smrtne kazne.

Loughner je priznao krivnju odmah pošto je proglašen mentalno sposobnim za praćenje suđenja. 'Priznajem krivnju', odgovorio je Loughner na svih 19 točaka optužnice za ubojstva i pokušaje ubojstva koje mu je pročitao sudac Larry Burns.

Po nagodbi s tužiteljstvom, ono za priznanje krivnje neće tražiti smrtnu kaznu za Loughnera. Izricanje presude zakazano je za 15. studenoga, a Loughner je sada suočen s doživotnom zatvorskom kaznom.

Taj je mladić 8. siječnja prošle godine na predizbornom skupu kongresnice Giffords, tada zvijezde u usponu Demokratske stranke, ubio šest ljudi, uključujući jednog saveznog suca i devetogodišnju djevojčicu, i ranio ih 13. Unatoč teškim ozljedama glave, kongresnica je preživjela napad.

Njezin suprug, poznati astronaut Mark Kelly izjavio je da su zadovoljni ovakvom nagodbom s tužiteljstvom i da je ih je ono kontaktiralo u procesu. 'Bol i gubici uzrokovani napadom 8. siječnja nepovratni su. Izbjegavanje suđenja omogućit će i nama i cijeloj zajednici južne Arizone da nastavimo s oporavkom i svojim životima', priopćio je Kelly u ime bračnog para.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još