Svijet NAPREDNI KLUB TVRDI

'Srbima je najlošije u Hrvatskoj!'

  • Autor: H.P.
  • 3.8.2012 12:17:55
  • 3.8.2012 11:44:03

Srpska nevladina organizacija Napredni klub objavila je izvještaj o položaju srpske manjine u državama bivše Jugoslavije za 2012. godinu, prema kojemu je Srbima najteže u Hrvatskoj i Crnoj Gori

Napredni klub je desničarska srpska nevladina organizacija, bliska naprednjacima predsjednika Tomislava Nikolića, a prati i bilježi stanje ljudskih prava oko 2.230.000 pripadnika srpskog naroda u regiji. Na čelu organizacije je povjesničar Čedomir Antić, poznat po zalaganju za rehabilitaciju četničkog pokreta i Draže Mihailovića, stalnom branjenju Miloševićeve politike i uvjeravanju srpskih političara da se Srbija treba ugledati u Republiku Srpsku Milorada Dodika.

'Oko 2.230.000 Srba u regiji svake godine uživa sve manje političkih prava, najlošije stanje je u Hrvatskoj i Crnoj Gori, dok su težnja ka centralizaciji BiH i pritisci na Republiku Srpsku svakodnevni', navodi se u izvještaju Naprednog kluba o političkim pravima srpskog naroda u regiji u 2012. godini.

Kad je riječ o statusu Srba u Hrvatskoj, u izvještaju je navedeno da se 'prava Srba u njoj ne popravljaju, čak im se osporava pravo na povratak, imovinu, srpski jezik i ćirilično pismo. Nije se riješilo dugovanje po pitanju penzija od oko 900.000.000 eura, a od 130.000 registriranih povratnika, gotovo polovina se ponovo vratila u Srbiju. Hrvatska i dalje ne poštuje Erdutski sporazum', tvrdi Napredni klub.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još