Svijet JOSIPOVIĆ ZAOBIŠAO MAMAC

'S Nikolićem kada promijeni odnos prema Vukovaru'

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, u izjavi za beogradski dnevnik Danas od petka, izrazio je spremnost sastati se s predsjednikom Hrvatske Ivom Josipovićem. Hrvatski predsjednik, međutim, na takav susret zasad nije spreman

'S obzirom na politiku koju je predsjednik Nikolić zagovarao devedesetih i njegove nedavne izjave o Vukovaru i Srebrenici, susret dvaju predsjednika moguć je kad predsjednik Nikolić jasno pokaže da je promijenio svoj odnos prema susjednim državama', odgovor je Ureda predsjednika RH na pitanje tportala hoće li Josipović preuzeti inicijativu i u skoro vrijeme uputiti poziv kolegi Nikoliću.

U svakom slučaju, predsjednik Josipović pozdravlja želju predsjednika Nikolića da se i bilateralnim susretima nastavi politika pomirbe i dobrosusjedskih odnosa, zaključuju na Pantovčaku, uz podsjećanje da predsjednik Josipović od početka svog mandata zagovara dobrosusjedske odnose sa Srbijom, uključivši i potrebu rješavanja brojnih otvorenih pitanja između dvije države.

'Tu politiku predsjednik Josipović vodi danas, a vodit će i ubuduće', stoji u odgovoru.

Nikolić je, govoreći o regionalnoj suradnji i državama koje je u regiji posjetio i koje namjerava posjetiti, najavio kako bi se uskoro trebao službeno sastati s predsjednikom Josipovićem te da će doći čim i gdje god ga hrvatski predsjednik pozove.

Nikolić, koji je dužnost predsjednika Srbije preuzeo 31. svibnja 2012., istaknuo je kako on nije 'od onih koji putuju tek tako' te da od takvih susreta mora biti neke koristi za Srbiju'. U međuvremenu se, kako kaže, susreo s dužnosnicima iz Rumunjske, Bugarske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Turske, Crne Gore i Slovenije.

'Ostala je Hrvatska. S gospodinom Josipovićem uskoro bih trebao imati službeni sastanak. Čim i gdje god pozove, ja ću doći', ustvrdio je Nikolić.
207403,206863,206621 ,206511
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još