Svijet KRŠĆANSKE ČETVRTI

Borbe zahvatile i turističko srce Damaska

Borbe između sirijske vojske i pobunjenika u srijedu su se prvi puta vodile uz rubove kršćanskih četvrti u središtu Damaska, priopćio je sirijski Opservatorij za ljudska prava

'Borbe su počele u srijedu u zoru na rubovima četvrti Bab Tuma i Bab Šarki. Po prvim informacijama, među vojnicima je jedna osoba poginula', kazala je ta nevladina organizacija.

Bab Tuma i Bab Šarki su kršćanske četvrti u starom Damasku, koje su u velikom broju pohodili turisti i gdje se nalaze brojni hoteli.

I u nekim drugim četvrtima Damaska čuju se eksplozije od utorka navečer. U zoru je eksplozija odjeknula i u ulici Bagdad, velikoj gradskoj arteriji koja vodi u središte.

Od 20. srpnja borbe su ipak fokusirane na grad Alep u koji su i režim i pobunjenici poslali nova pojačanja 'za odlučnu bitku koja bi mogla trajati tjednima', po jednom sirijskom izvoru sigurnosti.
207144 ,206932 ,206926 ,206806 U utorak su u borbama poginule 154 osobe, među kojima 35 civila, 62 vojnika i 27 pobunjenika, od kojih polovica u Alepu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još