Svijet PRIJETI RASPAD

Dodik uzvraća Inzku da BiH ne mogu spasiti deklaracije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odgovorio je u subotu na kritike visokog međunarodnog predstavnika u BiH Valentina Inzka i američkog veleposlanstva u Sarajevu ističući da ovu zemlju od raspada ne mogu spasiti deklaracije

‘Prošlo je vrijeme kada nam je američko veleposlanstvo moglo držati predavanje’, rekao je Dodik.

On je komentirao navode veleposlanstva SAD-a i visokog predstavnika da izjavama upućenim dan ranije da će se BiH raspasti potkopava temelje ustava BiH te da Republika Srpska nije država nego BiH. Dodik je dodao da se američko veleposlanstv miješa u unutarnje stvari BiH opetujući da BiH od raspada ne mogu spasiti deklaracije američkog veleposlanstva.

Izrazio je sumnju da je istup američkog veleposlanstva ujedno i službeni stav američke administracije. Pri tome je podsjetio da je američko veleposlanstvo u Sarajevu prošle godine podržalo poteze visokog predstavnika koji je osporio odluke službenih institucija BiH oko uspostave vlasti u Federacije BiH što i, kako tvrdi Dodik, danas stvara ogromne probleme budući se radilo o neustavnim potezima.

Inzko i američko veleposlanstvo ocijenili su u petak da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uzaludno pokušava osporavati državu BiH te da Republika Srpska nije država.

Dodik je u intervju za izdanje beogradskog Euroblica istaknuo da je Republika Srpska država a da je BiH njezin okov te da će se s vremenom raspasti.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još