KRIMINAL NE POSUSTAJE

Chavez ponosan, smanjeno siromaštvo u Venezueli

28.07.2012 u 17:50

Bionic
Reading

Znatno veći problem od siromaštva, Venezuela bilježi kao država s jednom od najviših stopa kriminala. Dnevno se u Venezueli dogodi 50 ubojstava

Dok većim dijelom Južne i Srednje Amerike statistke bilježe porast siromaštva, pod utjecajem i svjetske krize, venezuelanski čelnik Hugo Chavez pohvalio se kako je toj državi njegova predsjednička vladavina donijela smanjenje broja stanovnika koji žive na rubu egzistencije.

‘Gledajući statistiku 21 posto siromašnjih ljudi koliko ih je u Venezueli evidentirano, smanjio se ove godine na sedam posto’, pohvalio se Chavez.

Milijuni majki koje su ranije patile u kartonskim kućama, a njihova djeca i one same umirali od gladi više ne predstavljaju našu stvarnost, izjavio je predsjednik Venezuele na tamošnjoj državnoj televiziji.

Dizanje standarda žitelja ove države uvelike je omogućeno naftnim bogatstvom koje je iz ruku inozemnih kompanija nacionalizacijom Hugo Chavez predao u ruke vlastite političke oligarhije.

Veliki dio državnih sredstava namaknutih prodajom crnim zlatom transferira se u programe za zbrinjavanje siromašnih, poput gradnje stambenih zgrada za njihovo stanovanje.

Znatno veći problem od siromaštva, Venezuela bilježi kao država s jednom od najviših stopa kriminala. Dnevno se u Venezueli dogodi 50 ubojstava.