PROVALILI U GRADSKU UPRAVU

Prosvjedi u Kini primorali vlasti da odustanu od kanala za otpadne vode

28.07.2012 u 12:22

Bionic
Reading

Odvodni kanal za otpadne vode iz jedne tvornice papira koji vodi do obale grada Qidonga, oko sat vremena vožnje udaljenog od Šangaja, bit će definitivno zatvoren, izvijestila je u subotu policija putem interneta, pozvavši prosvjednike, koji su zbog toga demonstrirali, da se vrate svojim domovima

Oko tisuću prosvjednika provalilo je u subotu u zgradu gradske uprave u priobalnom gradu Qidongu, uništavajući inventar i automobile ispred zgrade, izražavajući na taj način žestoko protivljenje nastavku rada odvodnog kanala čije otpadne vode zagađuju obalu.

Izvikujući slogane protiv daljnjeg korištenja odvodnog kanala prosvjednici su odbili ranije objašnjenje uprave tvornice i regionalnih vlasti prema kojemu tvornica ne zagađuje obalu i more priobalnoga Qidonga.

‘Općina Nantong u kojoj je smještena tvornica odlučila je definitivno odustati od plana korištenja odvodnog kanala za otpadne vode i njihova izlijevanja u more. Zbog toga stanovnike i prosvjednike pozivamo da se vrate svojim kućama’, objavila je policija.