NAKON 12 SATI BORBE

Sirijski pobunjenici zarobili 50 vojnika

27.07.2012 u 21:24

Bionic
Reading

Sirijski pobunjenici zarobili su 50 vojnika sirijske vojske, među kojima 14 časnika, u Maret al-Nomanu, u pokrajini Idlebu, na sjeverozapadu zemlje, izvijestio je u petak Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR)

'Nakon dvanaestosatne borbe pobunjenici su uništili postaju vojne policije i zarobili 50 režimskih vojnika, među njima 14 časnika, u Maret al-Nomanu', rekao je u telefonskom razgovoru za agenciju France Presse predsjednik SOHR-a Rami Abdel Rahman.

Pobunjenici su zaplijenili i veliku količinu raznog oružja i streljiva, dodao je.

Na videosnimci koju su aktivisti objavili na internetu mogu se vidjeti naoružani civili u drevnoj zgradi, vjerojatno javnoj, koja je pretrpjela znatna oštećenja. U unutarnjem dvorištu je spaljeno vojno vozilo.

'Oslobađanje najveće ulice u Maret al-Nomanu koju je kontrolirao Assadov režim', kaže glas na snimci, rekavši da je akciju vodila Slobodna sirijska vojska (FSA) koju čine dezerteri i naoružani civili.

Glas kaže da su borci 'uništili kontrolnu točku gradske uprave, najveću u Maret al-Nomanu u kojoj su bili pripadnici specijalnih snaga'.