Svijet ZAKLETVA U BEOGRADU

Dačićeva vlada prisegnula da će sačuvati Kosovo

Srbija je dobila novu vladu koju će voditi premijer Ivica Dačić, predsjednik Socijalističke partije Srbije (SPS) koji će istodobno biti i ministar unutarnjih poslova, što je bio i u dosadašnjoj vladi. Vlada je izglasana u skupštini sa 142 glasa 'za'; protiv izbora nove vlade bila su 72 zastupnika, a 26 zastupnika bilo je odsutno

Čedomir Jovanović o Dačićevoj vladi
Glasanje o članovima vlade bilo je javno, prozivkom zastupnika. Predsjednik skupštine Nebojša Stefanović odredio je pauzu od 20 minuta kako bi se novoizabrani članovi vlade spremili za polaganje zakletve.

B92 javlja da premijer Ivica Dačić i ministri polažu zakletvu koja glasi:

'Zaklinjem se na odanost Republici Srbiji i svojom čašću obavezujem da ću poštivati Ustav i zakon, da ću dužnost člana Vlade vršiti savjesno, odgovorno i predano i biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbije.'

Sjednici prisustvuju predstavnici diplomatskog zbora, vjerskih zajednica i drugi gosti.

Nakon izbora vlade i polaganja zakletve obavit će se primopredaja dužnosti premijera, a prva sjednica vlade zakazana je za 15 sati.

Potpredsjednici vlade premijera Ivice Dačića su Aleksandar Vučić, Jovan Krkobabić i Suzana Grubješić.
206507,202327,201552 ,199302  Mlađan Dinkić novi je ministar financija i gospodarstva, šef diplomacije Ivan Mrkić, ministar obrane Aleksandar Vučić, ministrica regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović.

Novi ministar prometa je Milutin Mrkonjić, ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić, ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković.

Goran Knežević postao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a Žarko Obradović ministar obrazovanja, znanosti i tehnološkog razvoja.

Ministrica zdravlja je Slavica Đukić Dejanović, ministrica energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović, a ministar kulture i informiranja Bratislav Petković.

Milan Bačević novi je ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja, Jovan Krkobabić ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike, Alisa Marić ministrica omladine i sporta, a Rasim Ljajić ministar vanjske i unutrašnje trgovine i telekomunikacija.

Čelnik SDA Sulejman Ugljanin i u ovoj vladi bit će ministar bez portfelja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još