ZBOG INVESTICIJA

Čačić hodočastio Vandorenu

27.07.2012 u 13:30

Bionic
Reading

Šef Delegacije EU-a u Hrvatskoj Paul Vandoren i prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić suglasili su se u Zagrebu da treba ubrzati reviziju planova restrukturiranja i privatizacije brodogradilišta, kao i poboljšati ulagačku klimu u Hrvatskoj kako bi se potaknule inozemne investicije, priopćila je u petak Delegacija EU-a

Prema priopćenju, Čačić je informirao veleposlanika Vandorena o napretku koji je postigla Vlada u uklanjanju barijera stranim ulaganjima, a na koje su veleposlanici zemalja članica EU-a upozorili početkom godine.

Ostvaren je napredak u javnim nabavama, ubrzano je donošenje odluka na području oporezivanja i parafiskalnih nameta, kao i na promociji investicija, rekao je Čačić, prema priopćenju.

Vandoren je osobito ustrajao na tome da vlada bude što transparentnija u privlačenju stranih investitora i ponovio spremnost da pomogne u traženju zadovoljavajućih rješenja.

Čačić je također izvijestio Vandorena o zakonskim promjenama koje se tiču rudarstva i koncesija, navodi se u priopćenju.

Što se tiče privatizacije brodogradilišta, Vandoren i Čačić su se složili da je potrebno ubrzati reviziju planova restrukturiranja i privatizacije brodogradilišta.