Svijet GLASANJE U PODNE

Rasprava o srpskoj vladi prekinuta u pet ujutro

Rasprava u srbijanskom parlamentu o novoj vladi i njezinom programu završena je u petak sati ujutro, nakon čega je za petak u podne zakazano glasovanje o izboru novog srbijanskog premijera i članova vlade

Nakon što je mandatar za sastavljanje nove vlade Ivica Dačić u svom ekspozeu iznio glavne ciljeve buduće vlade i predložio njezine buduće članove, desetosatna rasprava u parlamentu trajala je tijekom cijele noći do ranih jutarnjih sati.

Nova vlada trebala bi imati 19 članova i 17 ministarstava, a službeno će svoj mandat započeti nakon što njezini članovi polože prisegu, što se očekuje odmah nakon izbora nove vlade.

U novoj vladi će, kako se očekuje, biti četiri potpredsjednika vlade, od kojih će troje istodobno biti ministri, a vlada će također imati i jednog ministra bez portfelja.

Među najvažnije ciljeve nove vlade mandatar Dačić u svom ekspozeu naveo je gospodarski oporavak zemlje, približavanje Europskoj uniji i rješavanje pitanja Kosova.
206486,206228,206175,205829 Raspravu koja je u srbijanskom parlamentu potrajala cijelu noć obilježile su, uz rasprave o ciljevima nove vlade, povremene primjedbe pojedinih zastupnika upućene predsjedniku parlamenta vezano uz njegovo odbijanje da prekine sjednicu i njezin nastavak zakaže za petak prijepodne.

Na negodovanje pojedinih zastupnika zbog trajanja sjednice do duboko u noć, mandatar Dačić odgovorio je da mu nije problem raditi cijelu noć i da je spreman odgovarati na sva zastupnička pitanja vezana uz njegov ekspoze, te poručio zastupnicima da istraju kako bi svi skupa završili posao koji su započeli.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još