Svijet ZVECKANJE ORUŽJEM

Amerika gomila vojne snage u Poljskoj!

Sjedinjene Američke Države u Poljsku će uskoro poslati određen broj pripadnika zračnih vojnih snaga koji će od jeseni sudjelovati u misiji stacioniranja i održavanja američkih borbenih i transportnih vojnih zrakoplova, objavio je Pentagon

Informacija je objavljena nakon sastanka u Washingtonu američkog ministra obrane Leona Panette i njegovog poljskog kolege Tomasza Siemoniaka.

Broj vojnika koji će biti poslani u Poljsku još nije objavljen. Oni će u jesen sudjelovati u misiji stacioniranja i održavanja vojnih zrakoplova tipa F-16 i C130 koja će početi 2013, rekao je glasnogovornik Pentagona George Little, dodavši kako je ovo prvi put da će američke vojne snage biti stacionirane u Poljskoj, što će 'omogućiti bliskiju vojnu suradnju između dviju zemalja'.

Tijekom sastanka dvojica ministara razgovarali su i o poljskom doprinosu međunarodnim koalicijskim snagama u Afganistanu gdje je trenutačno, u istočnoj pokrajini Gazni, razmješteno gotovo 2500 poljskih vojnika te o sudjelovanju Varšave u NATO-ovom proturaketnom štitu.
192220,191587,161344,97309
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još